ATASÖZLERİ ve DEYİMLERLE DEĞERLERİMİZ eTwinning PROJESİ

ATASÖZLERİ VE DEYİMLERLE DEĞERLERİMİZ  eTwinning  PROJESİ

OUR VALUES WITH PROVERBS AND IDIOMS eTwinning PROJECT

Kuruculuğunu Azebaycan’dan  Zülfiyye  AĞAZADE ile birlikte yaptığımız ‘’Atasözleri ve deyimlerle  değerlerlerimiz eTwinning projemiz aralık ayından bu yana çalışmalarınıa devam etmektedir. Projemizde Türkiyeden 10 ortak bulunmakatadır. Proje  ortaklarımız Samsun Dikbıyık İlkokulu’ndan Handan Kadı,Kubilay İlkokulun’dan  Zübeyde Yanar.Ayşe  Mutlu Peker ,Kışla Yaşar Doğu İlkokulun’dan Firuzan Sağıroğlu,Kazım Özdemir İlkokulun’dan  Mevlüde Yıldırım,Tolga Taştan,Melek Koldere  arkadaşlarımız yer almaktadır.Karaman Hoca Ahmet Yesevi İlkokulun’dan  Mustafa  Memiş Serin ve Şehir Mahmut Ava Ortaokulun’dan Hatice Koca ortaklarımızdandır.Azebaycan^dan ise Sevil Balbalayev,Nigar Maharramova,Elleda Feyzullayeva bulunmaktadır.Litvanya’dan ortağımız Ana Novakiene ve Gürcistandan Nergi Kıliptari proje ortaklarımızdandır.Projedeki hedefimiz öğrencilerimize değerlerimizi öğretirken atasözleri ve deyimlerimizi de öğretebilmek ve özümsetebilmektir.Öğrencilerimiz deyimlerimizi ve atasözlerimizi öğrenirken değerlerimizi de öğrenecektir. Bunun yanında çağımızın gerekliliği olan teknolojiyi derslere enetegre edecektir. Web2 araçlarını kullanmayı öğrenecek ve sosyal becerileri artacaktır.Atalarımızın söylediği sözlerden hikmetler çıkararak kendi hayatlarına yön vereceklerdir.Projemiz öğrencilerin eleştirel düşünme yetilerini geliştirerek sorunlara çözüm üretmelerini sağlayacaktır.Sınıf öğretmeni Melek Gram öğrencilerinin atasözü ve deyimleri severek araştırdıklarını ve değerleri öğrenmelerine katkıda bulunduğunu belirtti.

13-01-2024

Yayın: 13.01.2024 - Güncelleme: 13.01.2024 21:20 - Görüntülenme: 57