Kas

Gazipaşa İlkokulu 4-E sınıfı öğretmeni Nevin YILMAZ  eğitime ve öğrencilere yönelik farklı alanlardaki çalışmalarına her geçen gün yenilerini eklemeye devam ediyor. Özellikle öğrencilerin kitap okuma alışkanlıklarını daha da geliştirmeyi hedefleyen Nevin YILMAZ öğretmen İlkadım Atatürk İlçe Halk Kütüphanesi'n de öğrencileriye okuma etkinliği yaptı.Nevin öğretmen ''okumanın yeri ve zamanının olmadığı'' vurgulandı.

Kas

İlkadım Gazipaşa İlkokulu 4-B Sınıfı öğretmeni Hacer KABAŞ ve öğrencileri;

Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk Kurtuluş Savaşı'nı başlatmak Samsuna hareket ettiği Bandırma Vapuru,

İlkadım Atatürk İlçe Halk Kütüphanesi,

Canik Oyuncak Müzesi,

Samsun  piknik alan gezisi yaptılar.

Sınıf öğrertmeni Hacer KABAŞ bu gezi ile öğrencilerin gözlem ve değerlendirme becerilerini geliştiğini söyledi.Öğrenciler gezerken keyifli vakit geçirdiler.

A 3 ARAŞTIRYORUMI( RESEARCH ) ANLIYORUM (I understand) ANLATIYORUM(I'M TELLING)

e-Twinning PROJECT

Projemiz uluslararası bir projedir.

Amacımız : Öğrencilerimizle STEM yöntem ve tekniklerini kullanarak,iklim değişikliği,çevre bilinci,yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı,sıfır atık kullanımı hakkında bilinç oluşturup ,farkındalık uyandırıp,web 2 araçaları ile sunumu yapabilmektir.Projenin kuruculuğunu okulumuz öğretmenlerinden Melek GRAM ve Edirne Şükrü Paşa İlkokulu öğretmeni Gül SAKARYA birlikte yapmaktadır.Projemizi okulumuzdan 4/F sınıfı öğretmeni Yeşim Nur ÖZKAYALAR ve  3/E sınıfı öğretmeni Nevin YILMAZ, 2/E sınıfı Melek GRAM öğretmenlerimiz sınıflarıyla birlikte yürütmektedirler.

Projemiz uluslar arası bir proje olup 3 Romanya ve 10 Türk öğretmenimiz tarafından yürütülmektedir.

HEDEFLERİMİZ

STEM yöntem ve teknikleri tanıma ve uygulama

İklim değişikliği ,küresel ısınma farkındalık etkinlikleri

Yenilenebilir enerji kayanaklarını tanıma,tanıtma.

Sıfır atık kullanımı

Yapılan etkinliklerin web2 araçlarını kullanarak,ürün ortaya koyup ,sunma.

Şbt

Rehberlik servisi için en önemli kaynaklardan biri olan okul rehberlik panosu çalışmaları Gazipaşa İlkokulu Rehberlik Servisi tarafından hazırlandı. Rehberlik Servisi Panosu, "Verimli Çalışma Teknikleri, Sınav Kaygısı, İletişim, Ergenlik Dönemi, Çocuk Hakları,Uyulması Gereken Kurallar,Teknoloji Bağımlılığı," ve diğer konular ile ilgili renkli pano okul koridorlarında öğrencilerimizin ilgisini çekiyor.